Πάιατ: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της» ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στην ομιλία που εκφώνησε την περασμένη Τρίτη στο AUSA convention Center Washington DC.

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή», ενώ εξήρε το ρόλο της Αθήνας ως πυλώνα για τη διατήρηση ισχυρής άμυνας στην ευρύτερη περιοχή.

Επισήμανε παράλληλα ότι «το ενδιαφέρον και η στήριξη» των ΗΠΑ «στην προοπτική πλήρους εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση των τελευταίων οκτώ ετών βασίζονται στην πεποίθησή μας για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας. «Όσο ισχυρότερη είναι η Ελλάδα, τόσο ασφαλέστερη θα είναι η ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.

Αναφερθείς τέλος στις επενδύσεις παρατήρησε ότι «οι αμερικανικές και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ευνοϊκό, προβλέψιμο και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενώ οι ελληνικοί νόμοι και η κρατική γραφειοκρατία οφείλουν να στηρίζουν τις εταιρείες αυτές και τις επενδυτικές τους δραστηριότητες». «Οι επιχειρήσεις δεν διαφωνούν με την καταβολή φόρων, εφόσον η φορολόγησή τους προσφέρει σταθερότητα και αναπτυξιακές προοπτικές» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.