Παράδοση τροφίμων και φαρμάκων με drone σε ευπαθείς ομάδες

Πιλοτικό πρόγραμμα για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν έχει ξεκινήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Παραλαμβάνουμε με το drone -κατόπιν παραγγελίας- τρόφιμα, φάρμακα ή ό,τι άλλο χρειάζεται, που δεν ξεπερνά σε βάρος τα 2,5 κιλά και τα μεταφέρουμε με αυτό (το drone) στα σπίτια τους. Έτσι, με εύκολο τρόπο, παραλαμβάνουν αυτά που έχουν ζητήσει» εξηγεί ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθείται.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μωυσίδης, είναι λογικό, «οι άνθρωποι -ειδικά μεγάλης ηλικίας- να εντυπωσιάζονται με τον πρωτότυπο αυτό τρόπο, που ο δήμος τους προσφέρει βοήθεια». Ο ίδιος διευκρινίζει πως οι ανάγκες των πολιτών, καλύπτονται από τους υπαλλήλους της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και σε «κάθε περίπτωση, εάν χρειαστεί η συνδρομή του drone είναι στη διάθεση των πολιτών καθώς κανένας δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.