«Κλείνοντας τον μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας, υπάρχει πλέον ανάγκη της παραγωγής πολιτικής, της απεύθυνσης στην κοινωνία, με σαφείς απαντήσεις πάνω στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ώστε να τον πείσουμε ότι η εναλλακτική υπάρχει και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» είπε η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ Ολγα Γεροβασίλη κατά την έναρξη της συνέντευξής της στο Attica TV, συμπληρώνοντας ότι «η κοινωνία έχει συσσωρεύσει θυμό, αγωνία και ανασφάλεια. Δεν έχουμε πλέον καμία πολυτέλεια να ασχολούμεθα με τον εαυτό μας».
Ως «πλήγμα» χαρακτήρισε τη διάσπαση που έλαβε χώρα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζοντας παράλληλα την πολιτική διαφωνία της με την κίνηση αυτή των συντρόφων της. Στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός των συναισθηματικών δεσμών που χτίστηκαν στην κοινή πορεία χρόνων, στους αγώνες που δόθηκαν από κοινού, στις ήττες και στις νίκες, λέγοντας ότι η «πολιτική δεν είναι στεγνή, ούτε θα έπρεπε να είναι. Γεννά συναισθήματα και δεσμούς» ωστόσο, συμπλήρωσε «αυτό το γεγονός δεν μπορεί να δράσει ανασταλτικά αναφορικά με την εντολή που λάβαμε από τον λαό ως κόμμα. Ούτε η ζωή τελειώνει, ούτε η πολιτική».
Αναφορικά με την αναγκαία επανεκκίνηση στον κόμμα η βουλευτής Άρτας εστίασε στις εσωτερικές αδυναμίες οι οποίες δεν επέτρεψαν την ανασυγκρότηση στην περίοδο 2019-23 (πέραν βεβαίως της ιδιαιτερότητας και των δυσκολιών που είχε η σύνθετη περίοδος της πανδημίας) και κατόπιν την διεκδίκηση της κυβέρνησης, με αξιώσεις, στις τελευταίες εκλογές.






























