Πέτσας: Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα στον Μάιο

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες και τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης για να τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης ενόψει Πάσχα μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1

«Σε όλες τις τοποθετήσεις μου στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μετακίνηση προς τις Εκκλησίες, δεν τίθεται κανένα ζήτημα, είναι εξαιρετικά απλά τα πράγματα και το ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι οι πόρτες των ναών την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι κλειστές για τους πιστούς», είπε ο κ. Πέτσας

Όπως ανέφερε και απαντώντας στην κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι«στηλιτεύσαμε άμεσα τα περιστατικά με κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από εκκλησίες, λέγοντας ότι δεν δοκιμάζεται η πίστη μας, αλλά η ατομική μας ευθύνη», ενώ και νέα πιο αυστηρά μέτρα αποκρίθηκε ότι όσα έχουν ήδη ληφθεί είναι «επαρκή» σημειώνοντας ότι αυτά αξιολογούνται καθημερινώς και εφόσον κριθεί απαραίτητο θα υπάρξουν και άλλα μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια του Γρηγόρη Ψαριανού, τα οποία περιείχαν διχαστικό λόγο, ο κ. Πέτσας είπε ότι «είναι μια ατομική δήλωση, την οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα να την αποδοκιμάσω, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με ανακοινώσεις νομαρχιακής επιτροπής απέφυγε να το πράξει κι αυτό το αφήνουμε να το κρίνουν οι πολίτες».

Αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Πέτσας είπε ότι «οι ειδικοί έχουν αρχίσει να καταστρώνουν ένα σχέδιο σταδιακής και μακρόσυρτης επιστροφής στην κανονικότητα. Θα υποβάλλουν στον Πρωθυπουργό τις προτάσεις τους και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Τίποτα από αυτά δεν θα γίνει τον Απρίλιο, αλλά όταν σταδιακά αρχίσει η άρση των μέτρων, θα πρέπει να υπάρχει σαφής τήρηση των μέτρων, όπως αυτά που αφορούν την υγιεινή. Ελπίζουμε ότι τα στοιχεία και οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε τη σταδιακή επάνοδο μέσα στον Μάιο».

Τέλος και αναφορικά με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που πλήττονται, ο κ. Πέτσας είπε ότι «αρχικά είχαμε πει για Μάρτιο και Απρίλιο θα υπάρχει ένα σχέδιο στήριξης της οικονομίας ύψους 6,8 δις ευρώ, εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί να επαναληφθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο, φθάνουμε έτσι στα 14 δισ. και υπάρχει και ένα πακέτο 10 δις για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.