Πίνεις σφηνάκι και σου ρίχνει χαστούκι η μπαργούμαν

Ένα από τα «must» νησιά του καλοκαιριού και αγαπημένος προορισμός είναι η Ίος. Το νησί του Αιγαίου που ναι μεν δεν έχει τη χλιδή της Σαντορίνης, αλλά οι φοιτητές, και οι μαθητές το λατρεύουν.

Οι περισσότεροι τουρίστες είναι νέοι άνθρωποι ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μόλις τελείωσαν το σχολείο και μετά τις Πανελλαδικές πηγαίνουν τις πρώτες τους διακοπές στην Ίο.

Ένα από τα έθιμα της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί, είναι αυτό που λέμε «ένα σφηνάκι, ένα χαστουκάκι». Τι είναι αυτό; Πας στο μπαρ, παραγγέλνεις ένα σφηνάκι και μόλις το πιεις στρώνεις μάγουλο και η μπαργούμαν σου ρίχνει ένα δυνατό χαστούκι.

Το έθιμο αυτό έχει και τις παραλλαγές του, δηλαδή εάν θέλει η μπαργούμαν γεμίζει την παλάμη της με μπογιά, και έτσι το χαστούκι θα μείνει ανεξίτηλο επάνω στο μάγουλο.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερα βίντεο στο TikTok, από το νησί, όπου θαμώνες σε διάφορα μπαρ μετά το σφηνάκι τρώνε χαστούκια. Και τα βίντεο αυτά γίνονται viral.

«Άλλα Έθιμα»

Όμως στα μπαρ της Ίου η φαντασία καλπάζει. Έτσι έχουν «εφευρεθεί» διάφορες δοκιμασίες που ακολουθούν ένα σφηνάκι. Όπως για παράδειγμα αντί για χαστούκι, η μπαργούμαν μπορεί να σε χτυπήσει με ένα καφάσι, με μια σανίδα, με μια πινακίδα, ακόμη και με έναν πυροσβεστήρα.

Φυσικά σου δίνει πρώτα να φορέσεις ένα κράνος.

Ένα άλλο έθιμο είναι το «μαγικό 7». Εάν το αποδεχτείς και παραγγείλεις σφηνάκι. Σου έρχονται 7 και όχι ένα και πρέπει να τα πιείς το ένα μετά το άλλο.

Εάν τα καταφέρεις τότε το μπαρ σου δίνει δώρο μια μπλούζα «Welcome to Ios».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.