Ποινές σε τέσσερις ανήλικους για τη ναφθαλίνη σε σχολεία

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη στο δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου η δίκη για τις ρίψεις ναφθαλίνης σε σχολεία της πόλης. Σε τέσσερις ανηλίκους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα.

Οι ρίψεις ναφθαλίνης στα σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής σεζόν 2017-2018 είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, ενώ χάθηκαν πολλές διδακτικές ώρες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε ένα χρόνο μετά και συνολικά 14 κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο. Όπως μεταδίδει το agrinionews.gr, σύμφωνα με την απόφαση, που ανακοινώθηκε σήμερα, κρίθηκε πως οι εννέα από τους κατηγορούμενους δεν τέλεσαν την πράξη. Τέσσερις από τους ανήλικους (ηλικίας 14-15) κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και τους επιβλήθηκαν μέτρα αναμορφωτικού χαρακτήρα μέχρι την ενηλικίωση, με την επιμέλειά τους να ανατίθεται στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου. Σε έναν άλλο επιβλήθηκε απλή επίπληξη.

Αν και το φαινόμενο της ρίψης ναφθαλίνης δεν ήταν νέο, ούτε σταμάτησε πέρυσι, εντούτοις κατά την επίμαχη περίοδο για 20 ημέρες (από 21 Σεπτεμβρίου έως 12 Οκτωβρίου 2017) η έκτασή του υπήρξε πρωτοφανής και εκτιμήθηκε πως ήταν οργανωμένο σχέδιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.