Πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από Εκκλησία – Επενέβη η ΕΛΑΣ

Την κινητοποίηση της αστυνομίας φέρεται να προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι έξω από εκκλησία της Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί πιστοί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό της περιοχής Αγία Τριάδα, με τους αστυνομικούς να προβαίνει στην επίδοση δεκάδων προστίμων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «tempo24», προκλήθηκε και μικρής κλίμακας ένταση, καθώς οι παραβρισκόμενοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, και οι λειτουργίες μεταδίδονται ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά.

Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου είναι η αποφυγή του συνωστισμού και η μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας, η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τι ακριβώς θα γίνει και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η Ιερά Σύνοδος έχει προτείνει την παράταση του συγκεκριμένου μέτρου, δηλαδή της κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίας των Εκκλησιών. Ωστόσο, η κυβέρνηση φοβάται αντίστοιχα φαινόμενα και συγκεντρώσεις πιστών έξω από τις εκκλησίες, ιδίως το βράδυ της Ανάστασης.