Πώς κατέρρευσε το τοιχίο και καταπλάκωσε τα δύο παιδιά

Το χρονικό της τραγωδίας στο Βαθύ της Σάμου, όπου δύο παιδιά καταπλακώθηκαν από τοιχίο σπιτιού που κατέρρευσε και βρήκαν φρικτό θάνατο, περιγράφει στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος από το Samos Times, Μιχάλης Σβαρνιάς. 

Ένα 15χρονο αγόρι κι ένα 17χρονο κορίτσι έφυγαν από το σχολείο τους μετά το σεισμό που ταρακούνησε τη Σάμο και πέρασαν από ένα μικρό στενό, το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα 2 μέτρα. Στο συγκεκριεμένο σημείο, όπως αναφέρει ο κ. Σβαρνιάς, δεν είχαν πέσει τα ως επί το πλείστον παλιά κτίσματα, παρά μόνο είχαν ρωγμές. Ξαφνικά, τειχίο από κάποιο παλιό σπίτι υποχώρησε καταπλακώνοντας τα άτυχα παιδιά, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς εκείνη την ώρα από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούσαν κι άλλοι μαθητές. 

Ο δημοσιογράφος του Samos Times σημειώνει ότι μετά τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ στο νησί καταγράφηκαν εικόνες χάους με κόσμο να τριγυρνά στους δρόμους και να αναζητά τους δικούς του ανθρώπους, καθώς η επικοιωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ήταν αδύνατη. 

Αυτή την ώρα, κλιμάκιο μηχανικών του δήμου και της αστυνομίας περνάνε πόρτα πόρτα από τα σπίτια και ζητούν από τους κατοίκους που παραμένουν στις οικίες τους να τις εγκαταλείψουν υπό το φόβο ισχυρών μετασεισμών. Ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται σε ανοιχτά μέρη, όπως σε αυλές σχολείων ή σε ψηλότερα σημεία του νησιού, καθώς φοβούνται νέο τσουνάμι, δεδομένου ότι η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Σβαρνιά, στο νησί σημειώθηκαν επτά ισχυροί κυματισμοί, που σάρωσαν την παραλιακή κι επιδείνωσαν την κατάσταση.

Νωρίτερα, συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες.  Κεραμίδια, χώματα και μπάζα από παλιά σπίτια έπεσαν στη μέση του δρόμου.

Κάτοικος της Σάμου με αγωνία δηλώνει «δόξα τω θεώ. Μας λυπήθηκε ο θεός και κράτησε τα κτίρια όρθια. Έχουν πέσει μόνο κάτι πέτρες, κάτι κάγκελα από κάποια ερημόσπιτα, παλιά σπίτια, εγκαταλελειμμένα. Ένα παιδί το είδα ήταν τραυματισμένο. Προφανώς, από πτώση πετρών».

Ο ισχυρός σεισμός ισοπέδωσε και μεγάλο τμήμα της εκκλησίας της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, ενώ ίδια εικόνα καταφράφεται και σε άλλες εκκλησιές του νησιού.

 

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.