Προανακριτική: Υπόμνημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να μεταβούν το μεσημέρι η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, Σπύρος Λάππας, προκειμένου να επιδώσουν υπόμνημα όλων των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το «θρίλερ» με τον προστατευόμενο μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος δεν παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ενώπιον των μελών της Προανακριτικής που τον περίμεναν για πάνω από τρεις ώρες, παρά την εντολή βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» αναζητείται από την Αστυνομία ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση». Μέλη της Προανακριτικής άφησαν χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρςε αν και η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» λάβει την ίδια τροπή. Πηγές της ειδικής επιτροπής ανέφεραν ότι αν ούτε σήμερα καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» κι αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Προανακριτική ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο την Τρίτη για «πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων». «Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία», δήλωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Κ. Μητσοτάκη και στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, και μιλώντας για «αυταρχικές συμπεριφορές τύπου Όρμπαν» και «προσπάθεια εκφοβισμού μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.