Προφυλακιστέος ο Άγγελος Γιαννακόπουλος – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 20.000 ευρώ, ο γιος του

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στη φυλακή οδηγείται ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος, μετά την απολογία του στην υπόθεση φοροδιαφυγής, κατά την οποία αρνήθηκε ότι απέκρυψε φορολογητέα ύλη, και υποστήριξε ότι τα ποσά που του αποδίδονται προκύπτουν από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τη μεγάλη υπόθεση απάτης και φοροδιαφυγής με προμετωπίδα τους φούρνους «Χωριάτικο», στην φυλακή οδηγείται και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Άγγελος Γιαννακόπουλος.

Πρόκειται για την έκτη προφυλάκιση για την υπόθεση, ενώ απομένουν 3 ή 4 για απολογία.

Ο γιος του Άγγελου Γιαννακόπουλου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς και εγγύηση 20.000 ευρώ, ενώ αναμένεται η απολογία του πρώην συνδικαλιστή, Ρίζου Ρίζου.

Τι υποστήριξε ο Γιαννακόπουλος
Για τις δεκάδες εταιρείες που εμφανίζουν χρέη, αλλά συνέχιζαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, φέρεται να υποστήριξε ότι άλλαζαν τα πρόσωπα που εμφανίζονταν ως επικεφαλής, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς να υπάρχει η πρόθεση αποφυγής των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. Όπως ισχυρίστηκε, στόχος ήταν να ενταχθούν οι οφειλές σε ρύθμιση.

Επιπλέον, ο Άγγελος Γιαννακόπουλος φέρεται να είπε ότι δεν επρόκειτο για ευκαιριακές επιχειρήσεις, καθώς στο χώρο του επιχειρείν υπάρχει από το 1996. Ο ίδιος μάλιστα, εμφανίστηκε πρόθυμος να διατηρήσει και να αναπτύξει τις εταιρείες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας, ζήτησε από την ανακρίτρια να αφεθεί μετά την απολογία του ελεύθερος, διαφορετικά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι», επικαλούμενος σειρά από προβλήματα υγείας, όπως επίσης και ότι έχει ανήλικο παιδί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.