Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στην κεντρική Μακεδονία

Προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία, παρά τη μικρή ύφεση της κακοκαιρίας που σημειώθηκε τη νύχτα.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βέροια, Γιαννιτσά, Λιτόχωρο, Νάουσα και Έδεσσα. Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, πτώσεις δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Τα σχολεία σε περιοχές της Βέροιας και της Κατερίνης παραμένουν κλειστά

Επιπλέον, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού, η κίνηση των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς λιμνάζοντα νερά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σκεπάζουν τμήμα του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κατερίνης προς τα χωριά Βροντού, Καρίτσα, Άγιο Σπυρίδωνα και Κονταριώτισσα.

Δήμος Σκύδρας: Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Στο μεταξύ, αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την έκδοση απόφασης κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σκύδρας, δηλαδή για τη Δ.Ε. Μενηίδας και για τη Δ.Ε. Σκύδρας, απέστειλε η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, «εν όψει της αντιμετώπισης των καταστροφικών αποτελεσμάτων που έχουν επιφέρει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκειμένου να υπάρξει πρόληψη και προετοιμασία σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης». Αναλυτικότερα, το αίτημα αφορά αντίστοιχα τις κοινότητες Κρανιάς με τον οικισμό Λιθαριάς, του Ανύδρου, του Μανδάλου, της Καλής, του Προφήτη Ηλία, της Καλλίπολης με τον οικισμό Σανδαλίου Μενηίδας και του Μαυροβουνίου, του Λιποχωρίου, των Καλυβίων, της Σκύδρας, των Σεβαστειανών, του Ριζού, του Αρσενίου, της Πετριάς με τον οικισμό Πλευρώματος της Σκύδρας.

Εντατικές εργασίες στην Πιερία

Στη διάρκεια της νύκτας κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η περιοχή της Παραλίας Κατερίνης δεχόταν και τη νύχτα νερά λάσπες και φερτά υλικά από τους χειμάρρους που κατέβαιναν από τα βουνά. Υπάλληλοι και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύουν εντατικά σε περιοχές και σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα. «Το πρόβλημα εστιάστηκε στην Πιερία όπου εκτάσεις πλημμύρισαν από τους χειμάρρους. Η μικρή ύφεση δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε γιατί η ΕΜΥ έχει προβλέψει νέα επιδείνωση. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται και διανοίγουν ρέματα προκειμένου αυτά να μην υπερχειλίσουν» δήλωσε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.