Σχέδιο κυβερνητικής αντεπίθεσης με κομματικές εξορμήσεις στην περιφέρεια

Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς ήταν το γεγονός που περίμεναν στην κυβέρνηση για να ξεκινήσουν και πάλι οι επισκέψεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών στην περιφέρεια, που είχαν σταματήσει για μεγάλο διάστημα.

Υπό την πίεση των αρνητικών δημοσκοπήσεων, το Μαξίμου έχει συντάξει πρόγραμμα εξόρμησης στελεχών στην περιφέρεια, στο οποίο βασίζεται σημαντικό κομμάτι της πολιτικής και επικοινωνιακής αντεπίθεσης που επιχειρεί η κυβέρνηση για να βγει από το καβούκι των τελευταίων μηνών.

Οι εξορμήσεις ξεκινούν αυτό το τριήμερο και πέραν του περιεχομένου της τεχνικής συμφωνίας, οι υπουργοί θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν και δράσεις του κυβερνητικού έργου εκτός διαπραγμάτευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της κυβέρνησης να δείξει ότι εργάζεται και παράγει.

Οι ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί δεν είναι ανοικτές. Προγραμματίζονται σε κομματικό ακροατήριο από τις νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται ότι βασικός στόχος είναι η ένταξη των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο αντεπίθεσης, καθώς εκεί έχει εντοπιστεί η μεγαλύτερη απογοήτευση και άρνηση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλά σε κομματική εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, ενώ χθες μίλησε σε αντίστοιχη εκδήλωση στη Φλώρινα. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλά σήμερα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στα Τρίκαλα.

Στη Β΄ Αθήνας, επίσης σε εκδηλώσεις της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης (την Κυριακή στο δημαρχείο Λυκόβρυσης) και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου (σήμερα Βριλήσσια), ενώ τη Δευτέρα σε κομματική εκδήλωση στη Λέσβο θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.