Σε αναμονή για ΜΕΘ 122 ασθενείς – Παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους

Εκατόν είκοσι δύο ασθενείς ήταν στη λίστα του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/01/2022) σε αναμονή για κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου. Πρόκειται για βαρέως πάσχοντες, διασωληνωμένους, μηχανικά αεριζόμενους σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, όπως αναφέρει ο ίδιος στα social media.

Tο βράδυ της Τετάρτης (19/01/2022) 98 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες 24 ασθενείς προστέθηκαν στην αναμονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 56χρονος είναι στην αναμονή από τις 20 Δεκεμβρίου και άλλος ένας παραμένει από τις 22 Δεκεμβρίου.

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται και για τη συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές και τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, καθώς διακομίζονται μόνο ελαφρά περιστατικά, ενώ καταγγέλλουν και «επιστροφές ασθενών». Προχτές το βράδυ διακομίστηκαν από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε ιδιωτική κλινική δύο ασθενείς, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια εισαγωγής. Κατά τη νοσηλεία τους στην ιδιωτική κλινική επιδεινώθηκε η κατάστασή τους, διασωληνώθηκαν και τελικά επιστράφηκαν στο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται πλέον σε κοινούς θαλάμους. «Εχουμε δέκα διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους. Ο ένας μετρά 9 μέρες. Και οι ιδιώτες μάς επιστρέφουν διασωληνωμένους», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.