Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου. Περίπου στις 18.40 η κεφαλή της έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογο, αριστερές παρατάξεις και διάφορα σωματεία. Κλούβες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Είχε προηγηθεί η ξεχωριστή πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου που πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΑΣΠ. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Έξω από τη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Μόλις έφτασαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν. Ωστόσο, ο δρόμος μπροστά από την πρεσβεία παραμένει κλειστός, καθώς αναμένεται να καταφθάσει εκεί η μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, ωστόσο, που διαμορφώθηκαν φέτος, με την κατάληψη του Πολυτεχνείου, αλλά και τη δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει από το πρωί, ο κόσμος που ήρθε στο Πολυτεχνείο σήμερα ήταν λίγος.

Ιδιαίτερη στιγμή της σημερινής ημέρας ήταν, όταν, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο 95χρονος Μανώλης Γλέζος απέτισε τιμή στα θύματα του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων.
Στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η Λαϊκή Ενότητα, οι Οικολόγοι Πράσινοι και σύλλογοι εργαζομένων.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, άνοιξαν χθες μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων, ενώ οι καταληψίες περιορίστηκαν σε ένα κτήριο του ΕΜΠ.

Λόγω της πορείας για το Πολυτεχνείο οι μετακινήσεις με το μετρό θα γίνονται σήμερα μετ’ εμποδίων, καθώς θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά σταθμοί, με εντολή της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» παραμένουν κλειστοί.

Σύμφωνα επίσης με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Σε ισχύ θα τεθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.