Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς συμφωνία το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Χωρίς συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το δείπνο του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Mετά από 3,5 ώρες τα Ηνωμένα ‘Έθνη εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Απόψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης είχαν μια ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που υπήρξαν τους προηγούμενους μήνες.

» Επιπλέον αντάλλαξαν ιδέες σχετικά με τον δρόμο που απομένει. Δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα θα συνεχίσει τις επαφές μαζί τους προκειμένου να δημιουργηθεί το έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά το δείπνο ο Μουσταφά Ακιντζί ανάλωσε πολύ χρόνο, εμμένοντας στην ακύρωση της απόφασης της Βουλής αναφορικά με το ενωτικό δημοψήφισμα ως προαπαιτούμενο για τον ορισμό ημερομηνίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Επίσης έκανε αναφορά στη λήψη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων και ζήτησε τη χωρίς όρους και χωρίς καθυστέρηση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.