Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς – Τα νέα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς – Τα νέα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας και νέα μέτρα ανακοινώθηκαν για τις «κόκκινες» περιοχές στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πρέπει οπωσδήποτε να προληφθεί ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Έτσι, στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3)

Έτσι, τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται, πως οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ακολουθεί ο νέος επιδημιολογικός χάρτης, όπως διαμορφώθηκε στις 29/9:

1 koronoios xarths Ellada 30 9 2021

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.