Σώος εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα ο ένας από τους δύο πρόσφυγες που ήταν αγνοούμενοι από το πρωί της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή έξι ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου, ενώ ο δεύτερος, που εντοπίστηκε από σούπερ πούμα και σκάφος της Frontex, δεν έχει τις αισθήσεις του.
Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε λέμβος με 47 πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από τους λιμενικούς. Ωστόσο, κατά δήλωση των επιβαινόντων, μαζί τους ήταν άλλα δύο άτομα, τα οποία πριν την άφιξη του σκάφους του Λιμενικού έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν κολυμπώντας στη στεριά και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν.
Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και περιπολικό του Λιμενικού, σκάφος της Frontex, ελικόπτερο Super Puma και ιδιωτικό σκάφος με δύτες.
Οι 47 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Καρλόβασι.




























