Στ. Θεοδωράκης: Καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

«Γυρνάμε κάθε φορά στο σημείο εκκίνησης», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ επεσήμανε πως «καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα», καθώς όπως είπε, «οι άλλες χώρες έκαναν αξιολογήσεις σε τρεις μήνες, εμείς χρειαζόμαστε πάντα κάποια χρόνια».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τη δική του οπτική για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης», καθώς και για το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι συμφώνησαν με τον κ. Τσίπρα πως πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εξεύρεση λύσης.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Προβληματισμός Στ. Θεοδωράκη για αποφάσεις του Κ. Γαβρόγλου
Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «αν όλα είχαν τελειώσει νωρίτερα, οι θυσίες του λαού θα έπιαναν τόπο» και υπογράμμισε ότι μένει πίσω η πραγματική οικονομία.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα συζητηθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στη Βουλή, όταν θα διεξαχθεί πιθανώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως εξέφρασε στον Πρωθυπουργό τον προβληματισμό για τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, εκτιμώντας ότι αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από τις πρακτικές εκείνων της Ε.Ε.

«Ο κ. Τσίπρας με κάθε τρόπο να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο»

Στις δηλώσεις του εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, επαναλαμβάνοντας ότι το Ποτάμι θεωρεί πως «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις».

«Είναι κάτι ανησυχητικό για υπουργό Αμύνης» επεσήμανε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να ελέγξει με κάθε τρόπο τον απόβλεπτο κ. Καμμένο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.