Στα δικαστήρια Ηλίας Μίχος και μητέρα της 12χρονης – Η έκκλησή της για τη δίκη

Στο Εφετείο έφτασαν λίγο μετά τις 10:00 η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια και ο Ηλίας Μίχος, καθώς σήμερα αναμένεται να πέσει αυλαία στη φρικιαστική υπόθεση των βιασμών της.

Η εισαγγελέας, στην πρότασή της που είχε προκαλέσει την αντίδραση της κοινής γνώμης, είχε ζητήσει να κριθεί ομόφωνα ένοχη η μητέρα της 12χρονης και να αθωωθεί ο Ηλίας Μίχος για τους βιασμούς της.

Αξίζει, πάντως, να τονιστεί ότι η 12χρονη, με συγκλονιστική συνέντευξή της, έχει αναφέρει ότι «η μαμά μου είναι αθώα».

Η 13χρονη σήμερα, μιλώντας στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, ήταν συγκλονιστική. Ξεκίνησε την ομιλία της, ζητώντας συγγνώμη που δεν μίλησε νωρίτερα, με τους εφιάλτες της να συνεχίζονται ακόμη. Το μόνο που ζητά το κορίτσι είναι η μητέρα της και η απονομή της δικαιοσύνης και θέλει ο κόσμος και το δικαστήριο να την ακούσει και να την πιστέψει.

Η ίδια, τόνισε πως όσα έχει προσκομήσει και εξομολογηθεί στο δικαστήριο δεν είναι μια πλάκα και ξεκαθαρίζει έτσι για άλλη μια φορά πως η μητέρα της είναι αθώα και «μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου».

«Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»
«Είμαι η … (12χρονη) και θέλω να σας εκφράσω μια τελευταία φορά τα συναισθήματα μου. Ακούστε με σας παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η λύτρωση μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα.

Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ.

Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ. Όχι τη μαμά μου». «Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε.

Σας ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς. Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Πού είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Πού είναι τα αδέλφια μου; Πού είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου;»

«Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια»
«Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δε σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω.

Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα;

Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.