Στη Βουλή τα μέτρα της συμφωνίας, στο Πεκίνο ο Τσίπρας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών.

»» Εφαρμογή 100 μέτρων για την ολοκλήρωση του μνημονίου

Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας θα ανοίξει τον κύκλο επισκέψεών του σε υπουργεία με πρώτο το Παιδείας και στη συνέχεια το Υγείας.

Ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας αναχωρεί για την Κίνα όπου θα έχει σειρά επαφών. Θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα δει και τον ΓΓ των Ηνωμένων Αντόνιο Γκουτέρες, σε μια περίοδο όπου τα δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τα Σκόπια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποσταθεροποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν αποκλείεται τετ-α-τετ με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται και τυπικά να κλείσει τη συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ το ζήτημα του χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.