Στην ανακρίτρια σήμερα ο προπονητής Τάε Κβον Ντο-Που στρέφονται οι έρευνες

Ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 44χρονος προπονητής του Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος θα απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, καθώς 5 νεαρές κοπέλες καταγγέλλουν ότι όταν ήταν ανήλικες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τον ίδιο κατά συρροή και κατ’εξακολουθηση.

Ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Ηλιούπολης και κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Η δράση του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ξεκινά το 2009, όταν τα πρώτα θύματα τον καταγγέλλουν ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους τόσο των ιδίων των κοριτσιών, όσο και των οικογενειών τους. Μάλιστα έκαναν μαζί εκδρομές, διοργάνωνε συνέχεια ποικίλες εκδηλώσεις όπως αποκριάτικα πάρτι και καλοκαιρινά camps, ενώ προσπαθούσε να αναπτύξει και στενή φιλική σχέση με τους γονείς των μαθητριών του, πηγαίνοντας διακοπές μαζί τους και συμμετέχοντας σε οικογενειακές βραδιές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του αλλά και των προσωπικών του στοιχείων ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα θύματά του, τα οποία θα τον καταγγείλουν.

Ο δικηγόρος των τριών θυμάτων του προπονητή του Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη, Αντώνης Πεπελάσης, μιλώντας στο newsit.gr τόνισε ότι αυτό ήταν και το εφαλτήριο για τις νεαρές σήμερα κοπέλες να μιλήσουν, το “να μην υπάρξουν και άλλα θύματά του”.

Ενδεχομένως η δράση του να προηγείται του 2009 και πιθανώς να έχει κάνει αντίστοιχες πράξεις και μέχρι πολύ πρόσφατα.

Κατά το επόμενο στάδιο της έρευνας θα κληθούν για κατάθεση τωρινοί μαθητές του 44χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως συνέχιζε τη δράση του και μετά το 2020.

Εξετάζεται το κινητό του
Οι αρχές κινούνται μεθοδικά αντλώντας νέα στοιχεία για τη δράση του 44χρονου μέσα από την εξέταση του κινητού του τηλεφώνου, προκειμένου να βρουν επίμαχα μηνύματα που αντάλλασσε με ανήλικες μαθήτριες, τις τυχόν συνομιλίες στα social media που διατηρούσε και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του, σε περίπτωση που αποκαλύπτουν τις ειδεχθείς πράξεις του φερόμενου ως παιδοβιαστή.

Πάντως ο 44χρονος όπως όλα δείχνουν ήταν γνωστός στις αρχές, από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το 2019, όταν η πρώην σύζυγός του τού ζήτησε να χωρίσουν.

Έπειτα από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή αθλήματος Ολυμπιακού Ταεκβοντό.

Την ίδια ώρα, η οργή της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο, ξεχειλίζει καθώς άγνωστοι έγραψαν συνθήματα για τον προπονητή με σπρέι έξω από τη Σχολή Πολεμικών Τεχνών που διατηρεί στην Ηλιούπολη.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα, newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.