Στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ο Παύλος Πολάκης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκεται σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των κλειστών χειρουργείων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με χθεσινή ανακοίνωσή της κατηγορεί την διοίκηση του νοσοκομείου για εσπευσμένο άνοιγμα των χειρουργείων χωρίς να πληρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνοδεύομενος από την διευθύντρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαρίδου, και εκπροσώπους του ιατρικού προσωπικού, πραγματοποίησε αυτοψία στις χειρουργικές αίθουσες και άλλους χώρους και αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά από τις 2 Δεκεμβρίου του 2016, όταν ασθενής έχασε τη ζωή της συνέπεια ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας. Το υπουργείο Υγείας διέταξε τη σύσταση ειδικής επιτροπής επαναλειτουργίας των χειρουργείων με συντονίστρια την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Γεωργία Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «η διοίκηση τρέχει να ανοίξει τα χειρουργεία για να προλάβει την επίσκεψη-φιέστα του κου Πολάκη στο νησί» χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας, καθώς από τις δειγματοληψίες που έγιναν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου προκύπτει ότι οι χειρουργικές αίθουσες συνεχίζουν να αποικίζονται από δεκάδες νοσοκομειακά μικρόβια (μύκητες, βακτήρια) που ευθύνονται για νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.