Συμπληρωματικά στοιχεία από Μητσοτάκη ζητεί η επιτροπή «Πόθεν Έσχες»

Συμπληρωματικά στοιχεία καλούνται να προσκομίσουν στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» Τασία Χριστοδουλοπούλου δημοσιοποίησε πριν από λίγο ότι η απόφαση της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις είναι η εξής:

«Οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση».

Δήλωση Χριστοδουλοπούλου

Η κ. Χριστοδουλοπούλου προέβη σε δήλωση για το περιεχόμενο της απόφασης, μετά από «ανακριβή δημοσιεύματα».

Όπως αναφέρει, ως προς τα θέματα που απασχόλησαν την επιτροπή, «συνήλθε χθες 14/6.2017, σε συνεδρίαση, η Επιτροπή ‘Πόθεν Έσχες’, έχοντας στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ άλλων, υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και υπόθεση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

» Στους κανόνες δεοντολογίας της Επιτροπής, τους οποίους τηρώ ευλαβικά, όπως και η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, περιλαμβάνεται και ο κανόνας της ‘μυστικότητας’ της διαδικασίας, αφού οι υποθέσεις που ερευνώ υπάγονται στο σκληρό πυρήνα του προσωπικού απορρήτου. Δεν επιδίδομαι σε διαρροές, ούτε κοινοποιώντας την ημερήσια διάταξη πριν από την κάθε συνεδρίαση, ούτε, πολύ περισσότερο, κοινοποιώντας το αποτέλεσμα ή ερμηνεία του αποτελέσματος, όταν οι υποθέσεις που εξετάζονται δεν οδηγούν σε τελική κρίση, όπως έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τις δύο παραπάνω αναφερθείσες υποθέσεις».

Η ίδια συμληρώνει: «Επειδή κατεγράφησαν δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με βάση τα οποία ανακριβώς αναφέρονται, ως αποτέλεσμα της κρίσης της Επιτροπής ‘Πόθεν Έσχες’, υποκειμενικές απόψεις, είμαι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσω ότι η απόφαση της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία και για τις δύο υποθέσεις, είναι η κάτωθι: ‘οι ερευνώμενοι να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε τα μέλη της Επιτροπής να διαμορφώσουν εδραία πεποίθηση για την ουσία της υπόθεσης, πριν οδηγηθούν στην τελική κρίση’.

» Αυτά, και μόνο αυτά, για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών» καταλήγει στη δήλωση της η πρόεδρος της Επιτροπής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.