Συμβολαιογράφοι: Ματαιώνουν πλειστηριασμούς ακινήτων μεγαλοοφειλετών

Την έντονη αντίδραση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων (ΣΣΕΑΠΑΔ) προκάλεσαν οι νέες ματαιώσεις πλειστηριασμών την Τετάρτη, οι οποίοι -όπως αποκάλυψε- αφορούσαν ακίνητα ατόμων με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σύλλογος καταδίκασε τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.
«Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στη θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως έκανε γνωστό ο ΣΣΕΑΠΑΔ, την Τετάρτη, μετά από δράση των «συλλογικοτήτων» ματαιώθηκε η διενέργεια:

α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στον δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ

β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Ακόμη, ο Σύλλογος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ανακοινώνει κάθε Τετάρτη ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων», καθώς «και τα ποσά που οφείλουν οι “αναξιοπαθούντες οφειλέτες – συμπολίτες” που χρήζουν προστασίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.