Συνάντηση Λαβρόφ -Τίλερσον στην Ουάσινγκτον στις 10 Μαΐου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Μαΐου και θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις συνομιλίες τους, που θα λάβουν χώρα στις 10 Μαΐου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ, θα συμμετάσχει στη διυπουργική συνεδρίαση του συμβουλίου της Αρκτικής στο Φέρμπανκς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση Τίλερσον Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον, στην οποία αναφέρει ότι «ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη 10 Μαΐου, για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και διμερή ζητήματα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας «θα συζητήσουν για την ανάγκη τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τη διευθέτηση της κρίσης μέσω της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.