Συνάντηση Μητσοτάκη- Μισέλ στις Βρυξέλλες

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν από την επανέναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής για τον επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ο Σαρλ Μισέλ αναμένεται να καταθέσει τη συμβιβαστική του πρόταση στην ολομέλεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν περίπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με ακόμη επτά ηγέτες στα γραφεία της ισπανικής αντιπροσωπείας. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε κόντε και οι αρχηγοί Ισπανίας, Πορτογαλίας, Λουξεμβούργου και Βελγίου.

Μία τέτοια συνάντηση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη και σε αυτήν δίνει το παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έγινε γνωστό ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ επιχειρούν να καταλήξουν σε προτάσεις για έναν συμβιβασμό.

Nα θυμίσουμε ότι μία από τις επιδιώξεις της Ελλάδας ήταν να αποσπάσει περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι πίεζε για «ποινές» σε χώρες, που κλείνουν τα σύνορά τους και αρνούνται να σηκώσουν και εκείνες μέρος του βάρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.