ΣΥΡΙΖΑ κατά Βρούτση για το ασφαλιστικό

Στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε σχετικά με τους συνταξιούχους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε υποστηρίξει πως «είναι ντροπή κ. Γεροβασίλη μετά τις δραματικές περικοπές που κάνατε στις συντάξεις να μιλάτε για “χρυσούς παππούδες”. Ζητήστε συγγνώμη που θέσατε τους Έλληνες συνταξιούχους στο περιθώριο και σταματήστε να τους κουνάτε το δάκτυλο. Καταλάβετέ το. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

Σε απαντητική τοποθέτησή της, η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «η μόνη αλήθεια κ. Βρούτση είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Όπως επισήμανε, «δυστυχώς για τον κ. Βρούτση, η αλήθεια και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αλλάζουν όσα ψέματα και να χρησιμοποιήσει.

Την περίοδο 2010-2015 οι κυβερνήσεις του παλαιού δικομματισμού – επιφανής εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κ. Βρούτσης – με 12 οριζόντιες μειώσεις συντάξεων αφαίρεσαν 45 δισ. ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων.

Ανάμεσα τους η 13η και η 14η σύνταξη, δηλαδή δύο ολόκληρες συντάξεις τον χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τους «χρυσούς παππούδες», η κ. Γεροβασίλη ζητεί από τον κ. Βρούτση να ξαναδιαβάσει τη σχετική ανάρτησή της. Όπως εξηγεί, «σε αυτήν επικρίνω τη μεθόδευση της κυβέρνησης να στελεχώσει γραφεία βουλευτών και υπουργών με μετακλητούς-συνταξιούχους από την εκλογική τους πελατεία, δίνοντάς τους και μισθό και σύνταξη.

Αν κάποιοι χρωστούν μια συγγνώμη στους συνταξιούχους κύριε Βρούτση, είναι αυτοί που μείωσαν το εισόδημά τους κατά 40%, είναι αυτοί που τους έκοψαν το μέρισμα που έπαιρναν τα Χριστούγεννα για τρία συνεχή χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτοί που ετοιμάζονται τώρα να κόψουν και τη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου

Με τη σειρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «έρχεται ο λογαριασμός του ασφαλιστικού για χαμηλοσυνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες».

Όπως σημείωσε, «μετά τις επιλεκτικές διαρροές, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κι ο λογαριασμός έρχεται ιδίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται, άρα η μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων χάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Μέρος μόνο των χρημάτων αυτών θα κατευθυνθεί επιλεκτικά, αλλά όχι σε χαμηλές συντάξεις, οδηγώντας έτσι σε μια ανάποδη αναδιανομή».

Την ίδια στιγμή, κατά την κ. Αχτσιόγλου, «έρχεται και η αχρείαστη αύξηση των εισφορών κατά 20% για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και η επαναφορά του άδικου συστήματος των κλάσεων που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα σε βάρος των χαμηλότερων.

Με δυο λόγια, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός και αν είναι μετακλητοί των υπουργικών γραφείων, οπότε και θα βολευτούν, λαμβάνοντας και μισθό και σύνταξη.

Οι υπόλοιποι θα μείνουν με την απορία γιατί αλλιώς τα έλεγε ο κος υπουργός» κατέληξε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.