ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τους χαμηλοσυνταξιούχους η Ν.Δ. αρνείται να ενισχυθούν και οικογένειες με παιδιά

«Η Νέα Δημοκρατία ενοχλήθηκε από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να ενισχυθούν τα επιδόματα στις οικογένειες με ένα και δύο παιδιά – πέραν των οικογενειών με τρία παιδιά», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο νωρίτερα χαρακτήρισε «άσχετο» και «ψεύτη» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Μετά τους χαμηλοσυνταξιούχους η Ν.Δ. αρνείται να ενισχυθούν και οικογένειες με παιδιά», τόνισε η Κουμουνδούρου, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει ως μοναδικό επιχείρημα τους χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε σήμερα ενίσχυση για το πρώτο και δεύτερο παιδί. Είτε δεν ξέρει τι γίνεται, είτε προσπαθεί, άλλη μια φορά, να εξαπατήσει».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μάθει ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση θέσπισε και εφάρμοσε από την 1.1.2013 δύο επιδόματα για τις οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά:
Με τον Νόμο 4093/2012 το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο παιδί και άνω, με βάση το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.
Με τον Νόμο 4141/2013 το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, το οποίο χορηγείται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα παιδιά, με βάση εισοδηματικό κριτήριο».
«Τελικά και άσχετος και ψεύτης ο κ. Τσίπρας», κατέληξε η Ν.Δ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.