ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης στην εκπαίδευση

«Για αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τις «πρώτες ρυθμίσεις και τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αλλά και τη σιωπή του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για προσλήψεις στην εκπαίδευση».

Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για 37.000 αναπληρωτές, τα σχολεία ανοίγουν σήμερα με τα βιβλία και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών στη θέση τους».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «παραμένουν ακόμα ακάλυπτα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να καλυφθούν με συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο μόνιμος διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει με τους αγώνες που θα αναπτύξει να ακυρωθεί ή να υπονομευτεί κανένα από τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο».

Δηλώνει τέλος πως «θα δώσει το ‘παρών’, με όλες του τις δυνάμεις, για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης τόσο στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης όσο και στις συνθήκες εργασίας όλων των εκπαιδευτικών (δημόσιων και ιδιωτικών), με στόχο πάντα την υψηλού επιπέδου δημόσια εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες».