Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή οι τοπικές αρχές λόγω καύσωνα

Σε επιφυλακή λόγω του καύσωνα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων της Θεσσαλονίκης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προνοήσει να παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, έως και την Κυριακή, αρκετοί κλιματιζόμενοι χώροι, ενώ ετοιμότητα υπάρχει και για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Δασαρχείο και τις εθελοντικές ομάδες.

«Μέχρι στιγμής οι χάρτες πρόβλεψης κινδύνου για πυρκαγιές είναι στο επίπεδο 2. Θυμίζω πως το μέγιστο επίπεδο είναι 5. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανέβει στο 3, λόγω των ανέμων. Σε περίπτωση που μας ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είμαστε έτοιμοι για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η κ. Πατουλίδου ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και να μην πετούν τσιγάρα και σκουπίδια στην περιφερειακή οδό καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά.
Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες, η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της αντιπεριφερειάρχη να διαθέσει στο κοινό το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Έτσι, η αίθουσα 6 του συνεδριακού κέντρου είναι ανοιχτή από σήμερα το πρωί και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, στις 10 το βράδυ.

Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, διατίθενται κλιματιζόμενοι χώροι του Διοικητήριου προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Οι χώροι θα λειτουργούν έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί ως αργά το απόγευμα.

Για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε ΚΑΠΗ έχει μεριμνήσει από σήμερα έως την Κυριακή και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο, εάν απαιτηθεί, να ανοίξουμε και άλλους γιατί είναι δύσκολες οι συνθήκες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του κεντρικού δήμου, Πέτρος Λεκάκης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα είναι ανοιχτοί οι χώροι στο 4ο παράρτημα του ΚΑΠΗ (Γρ.Λαμπράκη 42, 2310 245242) και στο 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στεφάνου Νούκα 10, Χαριλάου, 2310 314424 και 2310 313887) έως το Σάββατο, στις 10 το βράδυ.

Τα παραρτήματα θα λειτουργήσουν παράλληλα με το υπνωτήριο και το κέντρο ημερήσιας φροντίδας των αστέγων.

Ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους δημότες έχουν φροντίσει να λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.