Θετικός να εξεταστεί ο «Σαράφης» με τεχνικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του

Στη σκιά του εγγράφου του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, που προκρίνει εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων μόνο με τη χρήση μέτρων ηλεκτρονικής προστασίας, ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση «το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του».

Ο «Μάξιμος Σαράφης» όπως και ο άλλος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» δεν παρουσιάστηκαν στο προκαθορισμένο ραντεβού στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και αναζητούνται από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. ανέφερε απόψε μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Διαβάστε περισσότερα στο efsyn.gr