Τι συμβαίνει με τον Τσιόδρα: Τι ισχύει με την «επιστροφή» του

Η ανακοίνωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα έδωσε τροφή σε διάφορα σενάρια, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού πυροδότησε φήμες για επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης όπως πραγματοποιούνταν στην αρχή της πανδημίας.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Στα ερωτήματα αυτά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διαψεύδοντας καταρχήν τα σενάρια περί απόσυρσης του κ.Τσιόδρα λόγω διαφωνιών με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Καμία απόσυρση, ξεκαθάρισε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι ο κ.Τσιόδρας παραμένει επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό πριν την καθιέρωση της συγκεκριμένης τηλεδιάσκεψης, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιείται τρις εβδομαδιαίως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως απέκλεισε και το ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή να επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση από το δίδυμο Τσιόδρα- Χαρδαλιά (υπενθυμίζεται ότι πλέον ενημερώνει αλλά όχι καθημερινά μόνο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας).

Σημείωσε όμως ότι «αυτό που εξετάζουμε σε καθημερινή βάση είναι τι πίεση ασκείται στο ΕΣΥ από τα αυξημένα κρούσματα, ιδίως εάν η πίεση αυξηθεί πολύ στις ΜΕΘ και στους διασωληνωμένους, τότε θα κρούσουμε μεγαλύτερο καμπανάκι κινδύνου». Έτσι άφησε ανοιχτό, εάν η κατάσταση μπει σε επικίνδυνη τροχιά, να επιστρέψει στις οθόνες ο κ.Τσιόδρας ως το ύστατο επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης για να κατανοήσουν οι πολίτες την ανάγκη τήρησης των μέτρων, στη χάραξη των οποίων ο κ.Πέτσας θέλησε να ξεκαθαρίσει οτι ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει πάντα ενεργό ρόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.