Τη Τρίτη θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας το ΠΑΣΟΚ

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλωση του, κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνταχθούν με την πρόταση του και να σταθούν, όπως λέει, στο ύψος των περιστάσεων.

Ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα στηρίξει την πρόταση, εφόσον κατατεθεί ενώ και η Ελληνική Λύση συντάσσεται με την πρόταση αυτή. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, επισημαίνουν ότι «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκαριστεί η έρευνα».

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης χρειάζεται το ένα 1/6 ήτοι 50 υπογραφές βουλευτών. Το άρθρο 84 του Συντάγματος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της» και στην παράγραφο 5 επισημαίνεται ότι «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση».

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη
Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.