«Τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι»

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του. Μεταξύ άλλων, κατέθεσε στο δικαστήριο συναθλήτρια και παιδική φίλη της αθλήτριας η οποία έχει μηνυθεί για ψευδορκία από την καταγγέλλουσα.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως η φίλη και συναθλήτριας της, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας και τόνισε πως πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της και πήγαινε σε βόλτες.

«Γενικά όσο καιρό ήταν στον Όμιλο ο κατηγορούμενος είχαν παρά πολύ καλές σχέσεις, καλύτερες από τα υπόλοιπα παιδιά. Περνούσαν το περισσότερο διάστημα μαζί στο χώρο του ομίλου και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου. Πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες» περιέγραψε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας ανέφερε μάλιστα πως και οι γονείς της είχαν στενές σχέσεις με τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας. «Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για το νέο προπονητή» τόνισε η μάρτυρας.

«Τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι»
Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ταξίδι στην Ολλανδία, όπου είχε δει την Αμαλία και τον κατηγορούμενο ξαπλωμένους στο κρεβάτι: «Πολλές φορές μπορεί να φεύγαμε εγώ με τον άλλο αθλητή και όταν επιστρέφαμε τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Υπήρχε το ίδιο μοτίβο επαφής».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, η μάρτυρας ανέφερε πως η μητέρα της, είχε πιάσει τη μητέρα της αθλήτριας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το» αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;

Μάρτυρας: Μου ανέφερε «μου αρέσει ο Τ…» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μάρτυρας: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού όπως ήμουν εγώ τότε ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

«Ο πατέρας της αθλήτριας ήταν συγκλονισμένος»
Άλλος μάρτυρας, μέλος του του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, περιέγραψε πως ο πατέρας της αθλήτριας ήταν συγκλονισμένος. «Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του Τ… και της Αμαλίας σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα!τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα» περιέγραψε ο μάρτυρας, ο οποίος πρόσθεσε πως πήγαν μαζί με την οικογένεια στο ΑΤ χωρίς ωστόσο να θυμάται αν η ανήλικη μπήκε μέσα στη τμήμα ή έμεινε έξω μαζί του.

Σύνεδρος: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια πως σας φάνηκε;

Μάρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

«Δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή»
Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός στον οποίο είχαν απευθυνθεί ο οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό. «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;» είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι, αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι, αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε «ραντεβού» μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.