Τρίτη δόση: Κλείστηκαν πάνω από 130.000 ραντεβού

Πάνω από 130.000 ραντεβού για την τρίτη δόση κλείστηκαν από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί έχουν κλειστεί 131.000 ραντεβού, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι για την αναμνηστική δόση

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (03.12) ανακοινώθηκε επίσημα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η απόφαση για την επίσπευση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Μέχρι πρότινος, το διάστημα που μεσολαβούσε ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση ήταν οι έξι μήνες, ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίσπευση για την αναμνηστική δόση.

Θεμιστοκλέους για εμβολιασμούς: Προτεραιότητα όσοι κλείνουν για 1η δόση
Το πρωί του Σαββάτου, ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 3η δόση και εξήγησε τι ισχύει με τα ραντεβού για εμβολιασμό.

Ο κ.Θεμιστοκλέους μιλώντας στο OPEN είπε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε πολύ κόσμο. Ενδεικτικά ανέφερε πως σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να εμβολιαστούν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Παράλληλα ο κ.Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.