Τσίπρας: Ανάγκη να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και να προλάβουμε την ύφεση

Υπεραμύνθηκε των προτάσεων που προωθεί το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και να υπάρξουν οι κατάλληλες πρόνοιες, «ώστε να προλάβουμε την ύφεση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «λίγο» το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «το οποίο μάλιστα άργησε να εξαγγελθεί από την κυβέρνηση», όπως είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε – μεταξύ άλλων – για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», λέγοντας πως «είναι μετρημένο και κοστολογημένο», ενώ σχολίασε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τα 32 δισ. ευρώ από την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η πρόταση της Κομισιόν «εμπεριέχει ποιοτικά στοιχεία τα οποία είναι μέσα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στο σκληρό βορά, όπως η αμοιβαιοποίηση».

«Το σκληρό ευρωπαϊκό ιερατείο, η σκληρή Γερμανία, συνειδητοποίησαν ότι αν δεν αλλάξουν τακτική σ’ αυτή τη φάση ο συστημικός κίνδυνος που λέγεται Ιταλία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση της Ευρώπης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στην οικονομία. Όπως υποστήριξε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένο και κοστολογημένο και τόνισε την ανάγκη «να προλάβουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το κεφαλαιακό μαξιλάρι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και όχι να σπαταληθεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα πως «εάν δεν παρέμβουμε η ύφεση θα φτάσει το 10%».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.