Β. Κικίλιας: Έφεραν δυο μνημόνια σε δύο χρόνια

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», καθώς αυτό θα σήμαινε ότι «συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Κικίλιας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την τεχνική συμφωνία, ενώ υποστήριξε ότι «οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της μεταπολίτευσης». «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν για να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων, έφεραν και ψήφισαν σε δύο χρόνια δύο μνημόνια» είπε, ενώ χαρακτήρισε το τέταρτο μνημόνιο ως «το χειρότερο όλων», καθώς «δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της».

«Οι περικοπές συντάξεων 18% και η μείωση αφορολόγητου κάτω από τα 5.900 ευρώ, σημαίνουν από μία μέχρι και τρεις χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και ένα χαμένο μισθό για τους μισθωτούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τους κ. Τσίπρα και Καμμένο πως «έφεραν συνειδητά και χωρίς κανένα ενδοιασμό τα χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία».

Επίσης, τόνισε ότι «τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων» προσθέτοντας πως τα 5,5% πλεονάσματα που θα χρειαστούν είναι ένας «άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία».

«Να υιοθετήσει την πρόταση Μητσοτάκη»

«Η συμφωνία ισοπεδώνει τα χαμηλά εισοδήματα. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Εξυπηρετούμε τους ισχυρούς – Ξεζουμίζουμε τους αδύναμους – Διαλύουμε τη μεσαία τάξη» συνέχισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος.

Η πρόταση αυτή, όπως είπε περιλαμβάνει την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% από φέτος με κόστος 530 εκατ., την εισαγωγή όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με κόστος περίπου 180 εκατ. , τη μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13% με κόστος 100 εκατ., καθώς και την κατάργηση του φόρου στο κρασί με κόστος 55 εκατ. ευρώ. Συνολικά το κόστος για αυτά τα μέτρα είναι 865 εκατ. ευρώ, ήτοι το 0,5% του ΑΕΠ του 2017.

«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να νομοθετήσει τώρα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αφήσει τις υπεκφυγές. Άλλωστε, με μια τέτοια απόφαση, τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους. Στο ερώτημα ‘υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα ή τα Μνημόνια είναι μονόδρομος;’ o Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απαντούν ξεκάθαρα ότι υπάρχει. Είναι ο δρόμος της μείωσης των φόρων και των δαπανών. Αυτός ο δρόμος φέρνει νέες δουλειές για τους πολλούς και έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση. Και αυτό τον δρόμο εγγυάται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης» επισήμανε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές.

Όπως είπε «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζητάει μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα». «Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε να γίνουν αδιέξοδα για την ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

«Δοτός ο κ. Τζανακόπουλος, δεν έχει εκλεγεί ποτέ»

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει το Αιγάλεω, ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στον κ. Τζανακόπουλο, λέγοντας πως «δεν έχει εκλεγεί ποτέ, είναι δοτός». Πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης εκλέγεται εδώ και 15 χρόνια στην Β΄ Αθηνών και εκλέγεται πρώτος, σε περιφέρειες όπως το Αιγάλεω και το Περιστέρι.

Σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη συμφωνία είπε ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται τη συνέχεια του κράτους, αλλά επισήμανε πως κανένα πρόγραμμα δεν είναι ανελαστικό. «Αν μειώσεις τις δαπάνες τότε έχεις περιθώρια για άλλη πολιτική, το μείγμα που θα εφαρμόσει η ΝΔ πάντως δεν θα είναι με υπερφορολόγηση» συμπλήρωσε.

Για τη συνέντευξη του κ. Σαββίδη παρέπεμψε στις δηλώσεις Μητσοτάκη και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της οφείλουν να πάρουν θέση, εδώ και τρεις ημέρες έχουν σιωπήσει». «Τους καλούμε να πάρουν θέση» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη της Κατερίνας Μάρκου που άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο προσχώρησής της στη ΝΔ, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «πρόκειται για μία συνέντευξη στην οποία μία βουλευτής μιλά με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι εκεί καλώς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.