Βρέθηκαν χειροβομβίδα και 77 σφαίρες σε δημοτικό σχολείο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μια χειροβομβίδα και 77 σφαίρες, πιθανότατα ξεχασμένα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Άμφισσας, κατά τη διάρκεια τοπογραφικών εργασιών για την προσθήκη πτέρυγας στον σχολικό χώρο.

Το συγκεκριμένο σχολείο της Άμφισσας θα παραμείνει κλειστό αύριο Τετάρτη (25.1.2023) με απόφαση του δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, σύμφωνα με το tvStar.gr.

Οι υπεύθυνοι του τοπογραφικού έργου ενημέρωσαν χθες τον δήμαρχο ότι βρέθηκε το πολεμικό υλικό και το σχολείο εκκενώθηκε άμεσα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν και την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με στελέχη του σχετικού τμήματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το ίδιο απόγευμα, πυροτεχνουργοί απομάκρυναν τη χειροβομβίδα και τις σφαίρες.

Ωστόσο, δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης που δημιουργήθηκε με τον εντοπισμό του πολεμικού υλικού και μέχρι να σταλεί στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, το σχετικό πόρισμα των ειδικών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, θα παραμένει κλειστό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.