Υπ. Δικαιοσύνης: Κάθε επίθεση κατά συμβολαιογράφων είναι επίθεση κατά της έννομης τάξης

Την καταδίκη του για τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων εκφράζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι καταδικάζει «απερίφραστα τις έργω και λόγω επιθέσεις σε βάρος των συμβολαιογράφων, καθώς και τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου».

«Ο συμβολαιογράφος είναι άμισθος κοινωνικός λειτουργός. Εκτελεί υποχρεωτικά τα καθήκοντά του στα πλαίσια άσκησης της κρατικής εξουσίας, όπως θεσμικά αυτή του έχει εκχωρηθεί», συμπληρώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης και καταλήγει:

«Κάθε επίθεση κατά των συμβολαιογράφων είναι επίθεση κατά της έννομης τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας της Πολιτείας».

Χθες Τρίτη, ομάδα οκτώ ατόμων εισέβαλε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Γενναδίου 4.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία του κτηρίου και έγραψαν συνθήματα με σπρέι κατά των πλειστηριασμών.

Στη συνέχεια διέφυγαν, με την αστυνομία να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.