Υποσχέσεις για αυξημένη αστυνόμευση έφερε η οργή του κόσμου στο Μενίδι

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι ανακοίνωσαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, κατά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και αντιπροσωπεία των δημοτικών παρατάξεων, την Τετάρτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, που ενημέρωσε το Μαξίμου για το περιεχόμενο της σύσκεψης.

«Φαίνεται πως αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών μετά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από δύο ώρες. Οπως σημείωσε, ο αναπληρωτής υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύθηκαν για άμεση υλοποίηση, ακόμα και από αύριο. Ο κ. Κασσαβός, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας από τον δήμο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με όσα τους ανακοινώθηκαν, κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη, καθώς, όπως είπαν, εδώ και χρόνια έχουν ακούσει πολλά.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση, Οδυσσέας Καμπόλης, δήλωσε ότι η στάση του υπουργείου και της αστυνομίας δείχνει ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα ανακοινωθούν αναλυτικά από το υπουργείο. Ωστόσο, σε πρώτη φάση από την Πέμπτη ξεκινούν επιχειρήσεις της αστυνομίας στις «γκρίζες περιοχές» του Μενιδίου, δηλαδή σε Αγία Σωτήρα, Αγιο Δημήτριο, Αυλίζα, στρατόπεδο Καποτά, Χαραυγή και στην οδό Κύπρου.

Παράλληλα, ιδρύεται τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού δυτικής Αττικής με έδρα το Μενίδι, ανεξάρτητο τμήμα Τροχαίας στην περιοχή, ενώ από την Πέμπτη θα υπάρχουν σε μόνιμη βάση δύο ομάδες ΔΙΑΣ και θα ενισχυθούν οι αστυνομικοί των ΟΠΚΕ και οι περιπολίες.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της αλλαγής πλεύσης της Αστυνομίας στην περιοχή, προβλέπεται:

ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,
σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αχαρνών,
περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σε σταθερή βάση.
Πιο συγκεκριμένα, θα είναι μόνιμα, σε 24ωρη βάση μία μονάδα ΟΠΚΕ και δύο Ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ οι ΟΕΠΤΑ θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις Αχαρνές και των έλαιο των οδηγών για άδειες και διπλώματα, κάτι που θεωρείται… πολυτέλεια στην περιοχή, όπως λένε οι παράγοντες του δήμου.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας, προβλέπει άμεση υλοποίηση των μέτρων, με την εγκατάσταση από αύριο κάποιων από τις ομάδες, ενώ εκτιμάται ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν και οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών, όπως του είπε ο κ. Τόσκας, η εξοικονόμηση προσωπικού για την υλοποίηση των μέτρων θα γίνει κυρίως από τη φύλαξη επισήμων και άλλες μη μάχιμες υπηρεσίες.

Οπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι δημοτών Αχαρνών, θα γίνει κανονικά η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Καράβου, όπου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης και στη συνέχεια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, θα υπάρξει «παύση των κινητοποιήσεων για να δοθεί ο χρόνος στις Αρχές να εφαρμόσουν το σχέδιό τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.