Υπόθεση Tor M1: Η εισαγγελέας ζητά την καταδίκη τριών κατηγορουμένων

Ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος

Την καταδίκη τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor M1 ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Κάμαρης, επιχειρηματικό στέλεχος και πάλαι ποτέ δικαιούχος της εταιρείας Clavis, και ο διαχειριστής περιουσίας Πέτρος Χριστοδουλίδης. Αντίθετα, ζήτησε την απαλλαγή του δεύτερου διαχειριστή περιουσίας, Γιώργου Χριστοδουλίδη, και του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor M1, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, πραγματοποιήθηκε μέσω της CLAVIS. Η εταιρία φέρεται να ιδρύθηκε από τον κατηγορούμενο Γ. Καμάρη με διαχειριστές τους αδελφούς Χριστοδουλίδη, ενώ εμφανίζεται ότι ήταν «συμφερόντων Σμπώκου». Συνολικά -κατά τη δικογραφία- στην CLAVIS διοχετεύθηκαν και διακινήθηκαν χρηματικά ποσά ύψους περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται να αποτέλεσαν τη «μίζα» που κατηγορείται ότι έλαβε ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών από τα 90 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως «δώρο» για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.