Υπόθεση Βαλεντίν: Απολογείται ο πατέρας, η εξέταση DNA θα δώσει απαντήσεις

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο Κονγκολέζος πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού αλλά για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η σκηνοθετημένη εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν, στις 21 Δεκεμβρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών με τον πατέρα να δηλώνει μετανιωμένος, επιμένοντας πως ήθελε μια καλύτερη ζωή για το παιδί του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια βίντεο κλήσης με το κοριτσάκι διαπιστώθηκε πως είναι καλά, ενώ αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον πατέρα της. Ωστόσο, εκτιμάται πως η εξέταση DNA θα είναι αυτή που θα δώσει απαντήσεις για τη σχέση του κατηγορούμενου με το παιδί καθώς ο ίδιος θεωρείται από τις αρχές αναξιόπιστος.

Την ίδια ώρα, οι Γαλλικές αρχές φέρονται να δίνουν θετική εικόνα για τη μητέρα της 7χρονης η οποία ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015 και θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος το παιδί να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Ο Κονγκολέζος, ο οποίος προετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Γαλλία, καλείται με την απολογία του ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή να ρίξει φως στα σκοτεινά σημεία της εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία πως οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν μέλος ομάδας που διακινούσε μετανάστες χωρίς έγγραφα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.