Αναρτημένες οι «Ψηφιακές Εκθέσεις» «Topiographia» και «still life»

Οι δύο εκθέσεις ψηφιακών έργων με τους τίτλους Topiographia και still life βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο στην προσωπική ιστοσελίδα του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιορδάνη Στυλίδη (http://iordanisstylidis.gr/index.php). Οι εκθέσεις αφορούν τον αναστοχασμό πάνω στο περιεχόμενο, την μέθοδο και την πρακτική των δύο εικαστικών ειδών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «δύο ψηφιακές εκθέσεις video υλικού και συνοδών κειμένων που αναδιατάσσουν και επαναδιατυπώνουν το περιεχόμενο στρατηγικών περιοχών έκφρασης στην Ιστορία της Τέχνης εξελίσσοντας δυναμικά την εκφραστική δυνατότητα. Δύο εκθέσεις ψηφιακών έργων με τους τίτλους Topiographia και still life βρίσκονται ήδη δημοσιευμένες στο δικτυακό συνεχές. Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιορδάνης Στυλίδης δημιουργός και εκδότης του υλικού επιχειρεί και υποστηρίζει αυτή την καινοφανή και ρηξικέυλευθη πρόταση επαναστοχαζόμενος το περιεχόμενο, την μέθοδο και την πρακτική των δύο εικαστικών ειδών και προτείνοντας μία εντελώς νέα προσέγγιση.

Ο κ. Ιορδάνης Στυλίδης αναφέρει και αναλύει ακριβώς την ιστορικη πρακτική και τα αποτελέσματα, το γενικό θεωρητικό και ειδικό αισθητικό υπόβαθρο των δύο εκφραστικών ειδών στα εκτενή και καίρια κείμενα που συνοδεύουν τις εκθέσεις του. Και οι δύο εκθέσεις βρίσκονται διαθέσιμες στην προσωπική ιστοσελίδα του http://iordanisstylidis.gr/index.php και στην ενότητα video. Πρόκειται για μία καινοτόμο και πρωτοπόρα πρόταση που ενδεχομένως θα μπορέσει να αλλάξει την σχέση και την συμβατική εμπειρία μας τόσο ως θεατών και κριτών αντικειμένων (πινάκων, γλυπτων, φωτογραφιών, εγκαταστάσεων, επιτελέσεων) όσο και ως παραγωγών και στοχαστών
με την έκφραστική περιοχή νοήματος που ονομάζουμε τέχνη.

Μία παράλληλη δημοσίευση υλικού και των συνοδών κειμένων βρίσκεται
ήδη διαθέσιμη στην ψηφιακή βάση δεδομένων ISSUU, στις διευθύνσεις:
http://issuu.com/iordanisstylidis/docs/2015_issuu_still_life_ και

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.