Αντιπολίτευση: «Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού σε ρόλο ανελέητου εισπράκτορα»

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών πολιτών για είσπραξη οφειλών

Τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού καταγγέλλουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και Δημοτική Πρωτοβουλία», χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή την ενέργεια των υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού να προβούν σε δέσμευση λογαριασμών τραπεζών για την είσπραξη οφειλών από φυσικά και νομικά πρόσωπα την Παρασκευή 6/5/2016.

«Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι δεσμεύτηκαν και λογαριασμοί της ΔΕΥΑΑΛ (υπηρεσία ύδρευσης/αποχέτευσης) με απαιτήσεις περίπου 1.800.000 €, όταν αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου. Τελικά στον Δήμο Αλμυρού, ο σκύλος κατάφερε να δαγκώσει την ουρά του», αναφέρουν οι παρατάξεις των μειοψηφιών.

Όπως τονίζουν, η οικονομική ασφυξία της ΔΕΥΑΑΛ εξυπηρετεί επιδιώξεις για την διάλυση και το κλείσιμο αυτής, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να ικανοποιηθούν χωρίς να φορτωθούν στις πλάτες των δημοτών. Η Δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου, γνωρίζουν ότι μοναδικός μέτοχος της ΔΕΥΑΑΛ είναι ο Δήμος και ότι πριν προχωρήσουν στην οικονομική της εξόντωση έπρεπε να δρομολογήσουν μέτρα στήριξης (πχ. αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) και τακτοποίησης των υποτιθέμενων χρεών της προς τον Δήμο.

Σύμφωνα με τις δύο μειοψηφίες, η ΔΕΥΑΑΛ όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς τα μέτρα δέσμευσης λογαριασμών αφορούν και πολλούς δημότες οι οποίοι φαίνονται ως οφειλέτες του Δήμου, ενώ τονίζουν ότι η επίκληση εφαρμογής των νόμων από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και τη Δημοτική αρχή γεννά πολλά ηθικά και πολιτικά ερωτηματικά.

Οι μειοψηφίες καλούν τη Δημοτική Αρχή να αφήσει το κρυφτούλι και να αναλάβει τις ευθύνες της και διερωτώνται ότι όταν δημόσια ο Δήμαρχος επικαλείται 2.000.000 € ταμείο και πλεόνασμα, γιατί προχωρούν τώρα οι υπηρεσίες του Δήμου σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

«Δυστυχώς με νομικίστικα δικαστικά σόου, ανούσιες συγκρούσεις με υπαλλήλους, τηλεοπτικές παρεμβάσεις αοριστολογίας και υπηρεσίες εναντίον υπηρεσιών του Δήμου, ο Δήμος Αλμυρού οδηγείται στην οπισθοδρόμηση και την διάλυση», καταλήγουν οι μειοψηφίες που ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, ώστε και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.