Απ. Παπαδούλης: «Άγνωστες οι σχέσεις με τους συνεργάτες των επιχειρήσεων από το εξωτερικό»

Από σήμερα οι σχέσεις των τοπικών βιομηχανιών, με τους προμηθευτές οίκους του εξωτερικού είναι άγνωστες, γιατί η Ελλάδα είναι μια ανασφαλέστατη χώρα, δήλωσε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5»ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας Αποστόλης Παπαδούλης.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει σαφής εικόνα τι συμβαίνει με τις συναλλαγές και ενδεχομένως να βρεθεί λύση να πληρώσουν οι επιχειρήσεις μέσω e banking, ενώ τόνισε ότι πρόβλημα αποτελεί να πληρωθούν οι επιχειρήσεις ή να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους, κυρίως με διεθνείς οίκους του εξωτερικού.

Ο κ. Παπαδούλης υπογράμμισε ότι μέχρι πρότινος επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα, έστω και με δυσκολία, να έχουν συνεργάτες και να προμηθεύονται απ’ αυτούς διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ορισμένες επιχειρήσεις είχαν καταφέρει να κρατούν ακόμη και πίστωση από τους πελάτες τους.

«Σήμερα, το καθεστώς των σχέσεων μ’ αυτούς τους συνεργάτες είναι σχετικά άγνωστο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει, γιατί η Ελλάδα είναι μια ανασφαλέστατη χώρα, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο δείκτης εμπιστοσύνης προς τη χώρα», τόνισε.
Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία, σημείωσε ο κ.Παπαδούλης, είναι κατά πόσο όλη αυτή η κατάσταση μας κάνει σοφότερους ή πολύ λιγότερο σοφούς.

«Που βγάζει το δημοψήφισμα»;
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδούλη, η παρούσα κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα νωπή εντολή να διαπραγματευτεί για να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό και ο ίδιος τόνισε ότι δεν της λείπει το κομμάτι της εντολής για να διαπραγματευτεί. «Το να πηγαίνεις σε δημοψήφισμα, δεν ξέρω για ποιο λόγο και όταν δεν έχουμε το ερώτημα, δεν καταλαβαίνω που βγάζει η υπόθεση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕ του Συνδέσμου Βιομηχανιών, σήμερα είναι αναστατωμένες οι αγορές, καθώς «η Ελλάδα λειτουργεί περίπου ως τρομοκράτης των αγορών και δεν καταλαβαίνω αν μ’ αυτή τη λογική κερδίζει η χάνει η χώρα».

Ο κ. Παπαδούλης δήλωσε ότι τον ενοχλεί πολύ η εικόνα ανθρώπων που περίμεναν στην ουρά έξω από τις τράπεζες, για να δουν αν θα μπορούν να πάρουν χρήματα και αναφέρθηκε στην αξιοπρέπεια. «Η αξιοπρέπεια είναι μια καθημερινή εφαρμογή των όσων ζει και βιώνει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητά του και αυτό που εισπράττει τελικά όταν γυρίζει στο σπίτι του», τόνισε.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι επειδή η Ελληνική κυβέρνηση πήγε επίσκεψη στη Ρωσία, οι Ευρωπαίοι δεν φοβήθηκαν. Εκτίμησε δε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα, διότι «είναι πολύ μεγάλοι πελάτες οι άλλοι για τη Ρωσία, ώστε να αφήσει κάποιους για να μπορεί να έρθει με την Ελλάδα, επειδή ψάχνει «απάνεμα» λιμάνια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.