Αυξομειώνεται ο αριθμός προσφύγων στο ΣΕΑ Αλμυρού

Αυξομειώνεται ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στο Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων Αλμυρού, από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς λεωφορεία με πρόσφυγες, είτε αναχωρούν προς Ειδομένη, είτε φτάνουν με κατεύθυνση τα σύνορα, ώστε να συνεχίζουν το δρόμους σε άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Οι πρόσφυγες παραμένουν στο χώρο των ΣΕΑ, κάτω από άθλιες συνθήκες και χωρίς μέριμνα της Πολιτείας για τη διαβίωσή τους. Ωστόσο, συγκινητική είναι η αλληλεγγύη Δήμων, της 111 Πτέρυγας Μάχης, φορέων και συλλογικοτήτων που καθημερινά πηγαίνουν στο σημείο και μοιράζουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουν από αλληλέγγυους πολίτες του Βόλου.

Σήμερα το πρωί στο χώρο βρισκόταν σχεδόν 400 άνθρωποι, που μετέφεραν οκτώ λεωφορεία, με την πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών να είναι παιδιά, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι τουαλέτες του καταστήματος, που εξυπηρετούνταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν κλειδώσει. Επίσης, το κατάστημα γνωστοποίησε στους πρόσφυγες ότι τη νύχτα θα δεχτεί μόνο τα ανήλικα παιδιά και για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αλμυρού κάνει έκκληση για να συγκεντρωθούν κουβέρτες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν.

Συμπαράσταση από τους δικηγόρους
Σήμερα στο χώρο των ΣΕΑ πήγε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου που διένειμε τρόφιμα, κυρίως για παιδιά, ως κίνηση αλληλεγγύης και παρότρυνσης και προς άλλους φορείς να πράξουν το ίδιο.

«Αφήνοντας για τους αρμόδιους τις διαφωνίες για το αν πρέπει ή όχι να γίνει hot spot στη Μαγνησία και για το πού αυτό πρέπει να γίνει, για το αν υπάρχει ή όχι ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και τα μέλη του θέλουν να καταδείξουν ότι η Μαγνησία, η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες πολίτες διασώζουν σήμερα την τιμή της Ευρώπης. Της Ευρώπης της αλληλεγγύης των λαών», αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Στην αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρος Λάζαρος Γαϊτάνης, ο αντιπρόεδρος Σπύρος Μαρδέλης, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Μπακαλιάνος και οι συνεργάτες του Συλλόγου Βαγγέλης Τσιπότας και Ρήγας Ποδάρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.