Αψιμαχίες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Μετά από καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δημ. Εσερίδη

Αψιμαχίες και προπηλακισμοί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού μετά από καταγγελία του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δημ. Εσερίδη κατά των δημοτικών υπαλλήλων, σύμφωνα με το Almyros info.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, “μετά από μια σκληρή επιστολή-καταγγελία που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ στην οποία κατηγορεί το δήμαρχο για φασιστικές πρακτικές και μεθοδεύσεις, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ζήτησαν να συζητηθεί το ζήτημα πριν τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Ο πρόεδρος κ. Καλλές αρνήθηκε να θέσει το θέμα προς συζήτηση, λέγοντας ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δ.Σ. η συμπεριφορά του δημάρχου.

Στη συνέχεια, όταν εκπρόσωπος των εργαζομένων κατηγόρησε την ομάδα πλειοψηφίας για συμπεριφορές που παραμπέμπουν σε χούντα, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τον προπηλάκισαν και χρειάστηκε η συνδρομή του δημοτικού υπαλλήλου κ. Βασιλάκου για να μην έρθουν στα χέρια”.

Αργότερα η αντιπροσωπεία των εργαζομένων αποχώρησε, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θάλεια Στάχτου έκανε δηλώσεις στο almyrosinfo.gr, στις οποίες κατήγγειλε την συμεριφορά τηε δημοτικής αρχής και τόνισε ότι ο κ. Γκόβαρης τους έστειλε στο διάολο, ενώ ο κ. Ρούσσας ζήτησε να έρθει η αστυνομία για να τους πετάξει έξω.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που κατέθεσαν στο συμβούλιο “Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά του Δημάρχου Αλμυρού Εσερίδη Δημήτρης και μελών τη Δημοτικής Αρχής.
Για τον Δήμαρχο Αλμυρού οι φασιστικές πρακτικές και μεθοδεύσεις εναντίον των υπαλλήλων του Δήμου, είναι το αποκορύφωμα της προσφιλούς τακτικής του, των διώξεων σε βάρος όλων όσων τολμούν να αντιστέκονται και να καταγγέλλουν την αντιλαϊκή του πολιτική. Όσων κάνουν τη δουλειά τους και μόνο αυτή.
Οι αήθεις επιθέσεις του εναντίον των εργαζομένων, με την φασίζουσα συμπεριφορά του, ξεπερνά καθημερινά κάθε όριο προκλητικότητα και θράσους.
Ασφαλώς, ο Δήμαρχος κάθε φορά που επικαλείται ότι εφαρμόζει τον νόμο, δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, καθ΄όλα νόμιμη, συνοδεύεται πάντα από την πολιτική των διώξεων, της στοχοποίησης, της τρομοκρατίας , του εκφοβισμού, της χυδαιολογίας και του κυνηγητού, εναντίον των εργαζομένων.
Αυτό είναι , εξάλλου, και το «έργο ζωής» του Δημάρχου Εσερίδη. «Έργο» που με την υπογραφή του ιδίου, παραπέμπει στις μελανές σελίδες της Ιστορίας και στο γνωστό «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», σε βάρος όλου του εργαζόμενου λαού του Αλμυρού, γι αυτό και οι δημότες θα πρέπει να απαντήσουν συνολικά.
Για αυτή του την πολιτική στάση, θυμίζουμε ότι νόμος είναι οι ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, εντός και εκτός του Δήμου και καλούμε τους μαζικούς φορείς του Αλμυρού, να αντιδράσουν στην πολιτική τόσο των ιδιωτικοποιήσεων όσο και των διώξεων, πριν επεκταθούν τέτοιου είδους φαινόμενα και σε άλλους εργαζόμενους και δημότες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.