Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες ;

Προσυγκέντρωση και στο Πήλιο, με πιθανό σημείο πρώτης συγκέντρωσης το «Καράβωμα»

Το σήμα … ελήφθη και πλέον οι αγρότες και της Μαγνησίας, ετοιμάζονται πλέον να βγαίνουν σταδιακά στους δρόμους, διεκδικώντας σωστές αποφάσεις στο φορολογικό και με σύνθημα, «όλοι μαζί». Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Κυριακή οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυρράχης, για να συζητήσουν τον τρόπο κινητοποιήσεων των αγροτών του Πηλίου στα φορολογικά μέτρα που βάζει η Κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς κ. Βάιος Κομνηνός, «θα ακολουθήσουν κι άλλες συγκεντρώσεις την Πέμπτη 21/01/2016 στο Πουρί, την Παρασκευή 22/01/2016 στην Μακρυρράχη και το Σάββατο 23/01/2016 στον Κισσό.
Την Κυριακή 24/01/2016 θα γίνει η τελική συγκέντρωση των αγροτών στην Ζαγορά, που θα καταλήξουν στα επόμενα βήματα που θα κάνουν, από κοινού, για να μην περάσουν τα μέτρα επιβάρυνσης των αγροτών. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Α.Σ. Ζαγοράς «όλοι οι αγρότες θα πρέπει να είναι παρόντες σε αυτή την συγκέντρωση, για να οργανώσουμε από κοινού Αντίσταση, στα μέτρα που θα ψηφίσει η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες».

Σε Αλμυρό, Βελεστίνο, Αερινό

Οι αγρότες από τον Αλμυρό έχουν κάνει ήδη γνωστό, ότι θα «στήσουν» το πρώτο μπλόκο στις Μικροθήβες, επιθυμώντας παράλληλα, στήριξη από τους αγρότες του Βελεστίνου και των Φαρσάλων.
Χθες, οι αγρότες στον Αλμυρό πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση ενημερώνοντας παράλληλα, ότι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, θα επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Στο Βελεστίνο οι αγρότες τηρούσαν στάση αναμονής, με σκέψη να βγουν με τρακτέρ στον κόμβο του Αερινού και να κάνουν προσυγκέντρωση, υπάρχουν ωστόσο απόψεις για συμμετοχή στο μπλόκο των Μικροθηβών.
Μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Νίκος Αγγελής, τόνισε ότι τα προβλήματα είναι πλέον κοινά, οπότε πρέπει να υπάρξει κοινή διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων. Ζήτησε από τους κυβερνώντες επιτέλους να κάνουν κάτι για τους εργαζόμενους και τους αγρότες, καθώς με τόση εξαντλητική φορολόγηση, μέχρι την επόμενη χρονιά, δε θα υπάρχει κανένας πλέον να πληρώνει… Σημείωσε ότι οι αγρότες της περιοχής, θα βγουν στο μπλόκο του Αερινού και από εκεί ακολούθως, θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.