Γιατροί: Οικονομική ασφυξία και οικονομική κατάρρευση

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εάν γίνει μείωση τιμών των ιατρικών εξετάσεων

Οικονομική ασφυξία και οικονομική κατάρρευση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και εργαστηριών, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με αφορμή την πρόταση διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ για μείωση των τιμών των ιατρικών εξετάσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θεωρεί απαράδεκτη την πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ για μείωση των τιμών των ιατρικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους με τιμές που έχουν καθηλωθεί από το 1991. Επί πλέον μετά τις γνωστές περικοπές [κουρέματα με claw back (αρπάζω πίσω), rebate ,πλαφόν κ.λ.π.] στις αποδοχές των εν λόγω ιατρών, είναι νομοτελειακή η οικονομική ασφυξία και οικονομική κατάρρευση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και εργαστηριών.

Πάγιες θέσεις μας είναι η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, η ελεύθερη επιλογή του ιατρού και η αμοιβή του κατά πράξη και περίπτωση, η διαφύλαξη του δικαιώματος συνταγογράφησης των πιστοποιημένων ιατρών, η μη χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή και οι συλλογικές συμβάσεις των ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέσω των Ιατρικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στους Ιατρικούς Συλλόγους τους, γιατί τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας.

Η σοβαρή και υπεύθυνη άσκηση ιατρικής δεν γίνεται με έκδοση ΦΕΚ, υποχρηματοδότηση της Υγείας και ανοργάνωτες και αυταρχικές πρακτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.