Διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο ΑΤΕΙ Λάρισας

Την Πέμπτη 14 Απριλίου το 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και συγκεκριμένα η Πρώτη και η Δευτέρα Λυκείου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Λάρισας (ΑΤΕΙ), στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών.
Οι μαθητές θαύμασαν το χώρο, τα κτίρια, την ευταξία και την οργάνωση του Ιδρύματος, σχολές του οποίου αποτελούν επιλογή πολλών από τους μαθητές ,τόσο του σχολείου μας όσο και πολλών άλλων σχολείων της περιφέρειάς μας.

Η ξενάγηση άρχισε από η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος,. Εκεί οι μαθητές κατανόησαν πώς οργανώνεται ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων (πάνω από 80.000 οι τίτλοι …).

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Τμήμα Διοίκησης και Τουριστικών Επαγγελμάτων, όπου είδαν αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, και συνομίλησαν με τους καθηγητές, το άλλο προσωπικό και περυσινούς συμμαθητές τους.
Τα ίδια συνέβησαν και στα Τμήματα Πληροφορικής και Λογιστών – Χρηματοοικονομικής, στα οποία ξεναγήθηκαν οι μαθητές στη συνέχεια.

Οι μαθητές του σχολείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα και κυρίως κατά τις συζητήσεις με τους καθηγητές του Ιδρύματος.

Ευχαριστημένοι έμειναν και οι συνοδοί καθηγητές, οι οποίοι είδαν ότι το σχέδιό τους για επίσκεψη που θα στήριζε τον επαγγελματικό προσανατολισμό, να στέφεται με επιτυχία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.